Medewerker Adviesgroep  /  Medewerker Inspectie en Onderzoek (40 uur)

Functiebeschrijving

Ben jij geïnteresseerd in het onderzoeken van gebreken die verftechnisch en/of bouwkundig van aard zijn? Dan is deze vacature interessant voor jou.

Functieprofiel
Binnen de Adviesgroep houdt het Centrum voor Onderzoek en Technisch advies (COT) zich bezig met onderzoek, advisering en projectmanagement rondom verftechniek en bouwkunde. De werkzaamheden variëren van het uitvoeren van onderzoeken op locatie (bijvoorbeeld het uitvoeren van metingen en het doen van monstername) tot het rapporteren van bevindingen, bijwonen van overlegmomenten en begeleiden van renovatieprojecten.
Het COT heeft ook een eigen laboratorium waarin uiteenlopende onderzoeken en testen worden uitgevoerd op het gebied van verven en bouwmaterialen. Tijdens het uitvoeren van bijvoorbeeld schadeonderzoek wordt regelmatig gebruikt gemaakt van faciliteiten in het laboratorium. Ook hier wordt jij direct bij betrokken.
Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het uitvoeren van inspecties en doen van onderzoek op locatie.
 • Het rapporteren van bevindingen.
 • Het bijwonen van overlegmomenten met opdrachtgevers.
 • Het meedraaien bij een selectief aantal laboratorium werkzaamheden.
 • Het volgen van technische ontwikkelingen en innovaties in jouw vakgebied.

Profiel

Je bent een medewerker die een hands-on mentaliteit heeft, onderzoekend ingesteld is, zich verantwoordelijk voelt en zich communicatief goed kan uitdrukken. Verder voldoe je aan de volgende eisen en beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Affiniteit met bouw en vastgoed.
 • Afgeronde technische opleiding (HBO niveau) of relevante werkervaring.
 • Twee tot 5 jaar (relevante) werkervaring, bijvoorbeeld in de bouw sector, advies/onderzoek sector of bij een projectontwikkelaar.
 • (Gedegen) kennis van verf- en/of bouwtechniek dan wel de motivatie en het vermogen om deze kennis snel te verwerven en toe te passen.
 • Je bent kwaliteitsbewust en analytisch.
 • Je bent zorgvuldig en zelfverzekerd.
 • Je kan als teamplayer fungeren.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B. 
 • Je bent woonachtig in de regio Haarlem.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een professionele en informele werksfeer waarin je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. We bieden goede primaire arbeidsvoorwaarden, het bruto maandsalaris is marktconform en is afhankelijk van je leeftijd, ervaring en competenties. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Herken jij jezelf in het omschreven profiel? Solliciteer dan direct. Je motivatiebrief en cv kun je zenden naar het volgende mail adres: info@cot-nl.com. Voor vragen over deze vacature of een algemene vraag kun je contact opnemen met de heer D.A. Groen +31 (0)23 53 19 544.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een defect poets je niet weg

Regelmatig ontstaat in de bouw en (proces)industrie discussie over de levensduur van verfsystemen op metalen elementen. Bij schades en claims concentreert zich dat veelal op het al dan niet reinigen van het systeem en de

Garantie op schilderwerk

Het COT wordt regelmatig geconfronteerd met discussies tussen opdrachtgevers en schildersbedrijven over de teleurstellende staat waarin het schilderwerk (in de staalwereld: de conservering) zich bevind. Voor opdrachtgevers bestaat de teleurstelling dan uit het feit dat

Slechte hechting van verf

Het COT wordt als onafhankelijke partij vaak gevraagd te onderzoeken wat de oorzaak kan zijn van slecht hechtende verfafwerkingen. Slecht hechtende verflagen manifesteren zich bijvoorbeeld als barst- en bladdervorming, buitensporige slijtage (onthechting). Vloercoating- en muurverfsystemen